tiistai 28. huhtikuuta 2009

Spelarinköp 28.4.

Idag (28.4.2009) har det varit en vild dag på spelarbörsen - speciellt för Siuntio Tigers del. Första matchen mot Team noname 30671 visade några brister i laget och dessa har försökts fixas. Men Siuntio Tigers är inte det enda laget som söker spelare på den stora spelarbörsen och det var frenetiska auktioner fram och tillbaka.

Många redan utpekade spelare hamnade GM J.Stenström låta gå då andra lag var beredda att betala mer för dem än vad Tigers hade råd med. Några scouttade backar såldes till både Tjeckien och Slovakien för miljonsummor medan Tigers spelarköpsbudget för dagen låg på 400 000 €.

Men spelarköp blev det sist och slutligen. Tre nya spelare har nu under kvällen anslutit sig till laget och färdiga att spela i morgondagens match mot saipa13. Första säkrade spelarköpet blev belgaren Jean-Louis Baclaine som kom till Tigers för en överraskande låg summa (40 000 €). Baclaine är en 18-årig defensiv back med stort potential och som hoppeligen stärket lagets försvarslinje.

Andra spelarinköpet, som slogs fast några minuter efter Baclaine-köpet, blev tjeckiska ving-anfallaren Filip Lacina. Denna väldigt unga (16 år gammal) tjeckiska defensiva anfallaren har en väldigt stor potential och kan vara en blivande superstjärna - en bra sattsning inför framtiden för Tigers. Potentialet kom dock till ett pris, nämligen 120 000 €.

Det tredje och sista spelarinköpet blev också det största och mest omtalade. Från Schweiziska huvudligan köptes den Schweiziska backen Kay Steiner. Priset som Tigers betalade åt laget Bündnergüriser var hela 243 101 €. Det återstår att se ifall Steiner var värd pengarna, men hans statistik talar om en väldigt välbalanserad superback som kan spela både defensivt och offensivt.

Totalsumman för alla inköp blev alltså sist och slutligen: 407 101 € vilket betyder att den utsatta budgeten hölls i stora drag.

Men pengar är även påväg in i laget; en del Tigers-spelare står på marknaden för att säljas. För tillfället har laget bl.a. fyra målvakter och två av dem skall säljas: Tony Aro och Eemil Malkakorpi. Den senare nämnda har redan ett bud på sig för 40 000 €. Backarna Niclas Kortemaa, Raafael Kitinprami och Aatos Turula står även till salu då dessa spelare är långt under lagets standard.
Alla spelare förrutom Tony Aro har en saludeadline som går ut 30.4. på eftermiddagen medan Aros deadline redan är 29.4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti